Billig revisor: Slik reduserer du kostnadene

Sist oppdatert: 6. juni 2023
bilde

  Vil du redusere kostnadene for revisortjenester og finne en billig revisor, uten at det går på bekostning av service og kvalitet? Nei, det er faktisk ikke for godt til å være sant. Vi hjelper deg med å finne dyktige revisjonsselskaper til konkurransedyktige priser. Les videre for å få mange gode tips og anbefalinger til å kutte revisorkostnadene dine.

  Hvordan finne en billig revisor

  Det første du bør gjøre når du skal finne en billig revisor er å tenke over hvilke revisortjenester du faktisk har bruk for. Er det snakk om å avvikle store virksomheter eller ønsker du hjelp med å revidere et enkelt årsregnskap? Det kan være store prisforskjeller både mellom de ulike revisjonsselskapene og ulike typer revisoroppdrag.

  Revisjonsselskaper kan bidra med følgende:

  • Gi verdifulle råd rundt skatter og avgifter
  • Revidere årsregnskap
  • Revisor kan bistå med å både starte og avvikle bedrifter
  • Finansiell revisjon fra en uavhengig tredjepart
  • Andre typer revisjonsarbeid

  Husk at en dyktig revisor ikke bare er en utgift – det er en investering i selskapets økonomi og videre vekst. Revisoren kan bidra med rådgivning og støtte, for eksempel rundt skatter og avgifter. Det gjør at du kan spare mye penger på sikt. Revisoren kan rett og slett være en verdifull støttespiller for bedriften. 

  Den rette personen kan hjelpe deg med å spare penger, slik at du totalt sett kan redusere revisorkostnadene dine. Det er altså viktig å velge den rette revisoren til den riktige prisen.

  Vi hjelper deg å finne rett revisor

  Få tilbud fra 3 flinke revisorer. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  Hvordan velge en billig, men dyktig revisor

  Vi anbefaler at du tar deg tid til å gjøre grundig research og sammenligne ulike revisorselskaper. Vi anbefaler at du ser etter revisorer med kunnskap og erfaring med nettopp din bransje. Du bør derfor ikke utelukkende se på prisen på revisortjenestene.

  Her er noen tips til å velge en dyktig revisor, uten at det koster skjorta:

  • Erfaring og kompetanse: Det er viktig å finne en revisor som har kompetanse innen det du trenger hjelp med. Sjekk kundeomtaler og referanser, samt hvilke fagområder de spesialiserer seg på.
  • Service og oppfølging: Finner du en billig revisor, så betyr ikke det at du må ofre kvaliteten på tjenestene. Spør revisjonsselskapene om hvilken service de kan tilby deg, basert på bedriftens behov.
  • Pris og kostnader: Mange revisjonsselskaper tilbyr konkurransedyktige priser på tjenestene sine. Det er derfor lurt å sammenligne priser, slik at du kan finne den billigste revisoren som passer best for deg.

  Du bør spørre om følgende når du skal vurdere ulike revisortilbud:

  • Hvilke tjenester kan du tilby meg, og hvor mye vil det koste?
  • Har du noen spesielle vilkår og betingelser som jeg bør være klar over?
  • Hvordan kan du bidra til å hjelpe bedriften med å spare penger?

  Med disse tipsene i bakhodet, bør du kunne finne en billig revisor – uten at det går på bekostning av kompetansen. Billige revisortjenester trenger ikke å bety dårlig service, så lenge du tar deg tid til å gjøre grundige undersøkelser før du velger hvilket revisorselskap du vil bruke.

  Sammenlign priser for å finne en billig revisor

  Vi har nevnt noen ganger at du bør sammenligne priser for å finne en billig revisor. Nå vil vi se nærmere på nøyaktig hvordan du skal gå frem for å innhente revisortilbud. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å bruke en tjeneste på nett for å få tilsendt tilbud fra aktuelle kandidater. 

  I så fall trenger du kun å sende inn opplysninger én gang for å motta gratis og uforpliktende pristilbud. Du kan også gjøre undersøkelser selv og ta direkte kontakt med dem du synes virker bra. Dette kan imidlertid være en tidkrevende prosess, og du må passe nøye på hvem du kontakter.

  Når du har innhentet flere tilbud fra revisorer med rett kompetanse og erfaring for din bedrift, så kan du sammenligne priser i ro og mak. Pass på at revisorene har inkludert de samme utgiftene, slik at du får et likt sammenligningsgrunnlag. Dersom det ene tilbudet er vesentlig lavere enn de andre, så kan det tyde på at ikke alle kostnader er inkludert.

  Andre nyttige tips til å redusere kostnader for revisor

  Et annet nyttig tips til deg som vil redusere kostnadene for revisor er rett og slett å bruke regnskapsfører. En regnskapsfører sørger for at regnskapet er korrekt ført opp, slik at revisoren bruker mindre tid på revisjon og endringer. Hvis bedriften fører regnskapet selv, uten å ha rett kompetanse – ja, da kan det oppstå en del feil som krever opprydning. Jo enklere oppdraget er for revisoren, desto mer penger kan du spare.

  Det er nemlig stor forskjell mellom revisor og regnskapsfører. Regnskapsfører kan som sagt føre regnskapet, mens revisoren reviderer regnskapet.

  Bedriften må dessuten ta stilling til om de trenger revisor i det hele tatt. Aksjeselskaper under en viss størrelse kan nemlig velge vekk revisortjenester. Revisjonspliktige virksomheter må derimot levere inn revidert årsregnskap, og da er revisor en nødvendighet. Selv om virksomheten ikke er revisjonspliktig, så kan det likevel være mange fordeler med å bruke revisor.

  Det er på mange måter et kvalitetsstempel å levere inn et revidert årsregnskap. Det betyr at regnskapet er nøye sjekket av en uavhengig tredjepart, noe som kan øke tilliten til bedriften hos finansielle institusjoner, samarbeidspartnere, leverandører og kunder. Dersom bedriften for eksempel ønsker å ta opp lån, så kan et revidert årsregnskap være et viktig bevis på at økonomien er på stell.

  Siste tips er å vurdere om du trenger en lokal revisor eller ikke. Dersom du bruker et nettbasert regnskapsprogram og kun trenger hjelp med et enkelt årsregnskap, så trenger dere ikke å holde fysiske møter. Revisoren kan logge seg inn i regnskapsprogrammet for å utføre revisjonen. Det betyr at du kan utvide søket ditt og vurdere revisjonsselskaper over hele Norge. Du kan spare mye penger på å ikke være tvunget til å bruke nærmeste revisor.

  Vi hjelper deg å finne rett revisor

  Få tilbud fra 3 flinke revisorer. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

  Kort oppsummert: Slik reduserer du kostnadene for revisor

  Du har nå fått mye god informasjon om hvordan du kan kutte revisorutgiftene dine. Det er viktig å sette seg nøye inn i hvilke tjenester du har behov for, samt sammenligne priser før du bestemmer deg. På den måten vil du kunne redusere dine kostnader for revisor, både nå og på sikt. 

  Ved å følge disse tipsene og stille de riktige spørsmålene, så vil du kunne finne en billig revisor som imøtekommer dine behov uten at det går på bekostning av kvaliteten. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med valg av revisor!

  Få svar på vanlige spørsmål om reduserte revisorkostnader

  Meldingsboble
  Hvor mye koster revisor?

  Revisjon av årsregnskap kan koste alt fra noen få tusenlapper til flere titusener av kroner, avhengig av hvor komplekst regnskapet og økonomien til bedriften er. Det samme gjelder også for andre typer revisoroppdrag. Det kan derfor være vanskelig å oppgi en nøyaktig pris på revisortjenester. Vi anbefaler å innhente pristilbud for å finne ut nøyaktig hva det koster for revisor til din bedrift.

  Meldingsboble
  Hvordan kan jeg redusere kostnadene for revisor?

  Det er flere måter å redusere kostnadene til revisor på. Du bør først og fremst sørge for at regnskapet ditt er nøyaktig og oppdatert, slik at revisor ikke trenger å bruke mye tid på feilsøking. I tillegg bør du vurdere å hyre inn en fast eller ekstern regnskapsfører som kan legge til rette for en smidigere og mer effektiv revisjon. Du må selvsagt også vurdere om du i det hele tatt trenger hjelp av et revisjonsselskap eller ikke.

  Meldingsboble
  Hvilke aksjeselskaper er revisjonspliktige?

  Ifølge oppdaterte regelverk i 2023, så kan aksjeselskaper velge vekk revisor hvis balansesummen ikke overstiger 23 millioner, gjennomsnittlig antall ansatte ikke er mer enn 10 årsverk og driftsinntektene ikke er mindre enn 6 millioner. Du finner informasjon om revisjonsplikten til andre typer virksomheter på Altinns nettsider.

  Meldingsboble
  Hva er forskjellen på regnskapsfører og revisor?

  Regnskapsføreren står ansvarlig for å oppdatere, kontrollere og korrigere regnskapet, mens den uavhengige revisoren reviderer regnskapet og skaffer seg en oversikt over bedriftens økonomiske situasjon. Revisjonen er med andre ord et nyttig verktøy for å kontrollere at alle tallene stemmer, slik at regnskapet er korrekt og relevant. For å sikre uavhengighet, utføres revisjonen kun av en tredjepart som ikke har noen interesser eller ansvar i virksomheten.

  Meldingsboble
  Hvem velger revisor til bedriften?

  Det er bedriftseierne som velger hvilken revisor bedriften skal ha. Dersom de ønsker å bytte til en billigere revisor, så må dette gjøres på generalforsamlingen. Det er mulig å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling, hvis det haster med å finne et nytt revisjonsselskap. Det lønner seg å bruke tid på å sette opp en liste over aktuelle kandidater i forkant av møtet. Eventuelle endringer skal sendes inn via Samordnet registermelding.

  Meldingsboble
  Er det billigere med registrert revisor enn statsautorisert revisor?

  En ny revisorlov trådte i kraft den 1. januar 2021, og da fikk alle registrerte revisorer tittelen statsautorisert revisor. Nå er det kun tittelen statsautorisert revisor som brukes, og du kan derfor ikke velge mellom ulike typer revisorer. Dette gjør det enklere å velge rett revisor, og du kan føle deg trygg på at du mottar revisortjenester fra kompetente personer med oppdatert kunnskap.